fredag 29 augusti 2008

Wrappers i dubbel upplaga


Lilla A och lilla L kommer ha det varmt och gosigt i sin syskonvagn i vinter.

onsdag 20 augusti 2008

Så var det dags igen...


Jag kan bara inte motstå frestelsen när erbjudantet från Trikå-Eva dimper ner i mailboxen. Denna gång blev det 12 meter. Tygoman? Jag?

måndag 18 augusti 2008

Elefant-pyjamas

Så här fin blev lill-tjejen i sin nya elefant-pyjamas. Jag tyckte den såg gigantisk ut och tänkte spara den till 15-årsdagen men den blev ju alldeles lagom.
Mönstret kommer från Ottobre 4/2008, tyget från Jofotex, mudden från Stoff & Stil och tryckknapparna från Snapsource.
Det var lite knepigt att få sprundbotten snygg så om någon har tips på hur man gör tas det tacksamt emot.

lördag 16 augusti 2008

Mysdress

Stora tjejen behöver mjuka byxor. Gärna tighta som är bra att ha under overallen nu när den årstiden snart är här. Att köpa byxor är hopplöst eftersom hon är på tok för smal för 110 och för lång för 104. Så nu gjorde jag en förlängd 104 och de satt perfekt. Mönstret är från Ottobre nr 6/2007. Så även tunikan/klänningen. Både byxan och tunikan är i sweatshirttyg, en stuv från Tygvaruhuset.
För att inte tunikan skulle bli tråkig eftersom den är omönstrad gjorde jag en delfin i favoritfärgen. Jag lade rosa fleece på avigsidan. Sydde konturerna av delfinen på rätsidan och klippte sedan bort tyget innanför sömmarna.
Eftersom dottern är en spinkis använde jag mig av knapphålsresår.
Så här fin blev hon! Tunikan blev i största laget.
Men det gick utmärkt att dansa, hoppa och skutta iallafall.

Fleecejacka


Dotterns fleecejacka började bli lite för sunkig så jag gjorde ett försök att sy en ny. Resultatet blev en alldeles för stor, långt ifrån perfekt jacka. Jag förstår mig inte på Ottobres mönster. Allt blir på tok för stort. Nu tog jag ändå en storlek mindre än den hon borde kunna ha. Men men, med ärmarna uppvikta duger den gott att ha till vardags.

söndag 10 augusti 2008

Muddbyx-frossa

Det var så roligt och lätt att sy muddbyxor att det blev en hel hög.

Tre i storlek 56...


...fyra i storlek 68...

och två i storlek 80.

torsdag 7 augusti 2008

Uggle-pyjamas


Lekdräkt står det i Ottobre 3/2008. Pyjamas tycker jag. Här fick jag användning för mina rödfärgade svarta ugglor. Matchade med svart trikå till kantband. Svarta tryckknappar från snapsource. Storlek 86 passade perfekt på dottern.

tisdag 5 augusti 2008

Omlottbody

Inspirationen försvann totalt ett tag. Men nu har jag lyckats knåpa ihop en omlottbody efter Yrväders mönster. Kom på lite för sent att jag borde försökt passa ihop ränderna.
Tyget kommer från trikå-Eva, muddväven från Jofotex och knapparna från Snapsource.