onsdag 31 december 2008

Gåvor till en liten nyföding

Dagen före julafton fick ett par kompisar en liten son.
Då passar man såklart på att sy några gåvor.

Muddbyxor i storlek 56. Gula elefanter från Jofotex och mudd från Stoff&Stil.
Till dessa gjorde jag undantaget att köpa två vita bodysar.


En filt med barnets namn applicerat på svart trikå från Jofotex och mulitrandig
eisertrikå från Trikå-Eva.

Inspirerad av Gekko blev det en "sparkpåse" av blå velour och svart mudd från Stoff&Stil.
Storleken uppskattades till 56 men den kommer nog gå att använda längre. Hoppas på en utvärdering av användarens föräldrar vartefter.


Kor och ugglor

Grannpojken fick dessa i julklapp. Hoppas de passar!

Egenfärgade ugglor från Jofotex Mudd från Stoff&Stil och knappar från Snapsource.

Vaxduken kommer från Ica Maxi och kantbandet från Jofotex.

söndag 14 december 2008

Storbeställning

En bekant ville köpa lite kläder till sitt barnbarn, en bedårande liten tjej på 5 månader.

Först ut en body att matcha med ett par ljusrosa muddisar hon köpt innan. Mudden på dessa var brun så kantbanden på bodyn fick bli bruna. Sydde dit en rosa applikation för att matcha det rosa i byxorna. Den vita trikån är från MG, mudd från S&S och knappar från Snapsource. Applikation i fleece.


Min egen favorit! Cerisa muddisar i velour från Jofotex. Brun mudd från S&S. Bodyn är mitt egenfärgade uggletyg. Mudd som vanligt från S&S och knappar från Snapsource.

Efter en förfrågan i sytråden om vilken färg som skulle få matcha de röda muddisarna fick det bli orange med röda kantband. Den röda velouren och mudden är från S&S, den orangea eisertrikån från "trikå-Eva" och tryckknappar från Snapsource.


Den här turkosa velouren är köpt på tygvaruhuset. Eftersom jag inte hade någon matchande trikå eller mudd till kantbanden tog jag velouren till det ändamålet. Och det blev ju hur bra som helst. Den svarta trikån kommer från Jofotex, mudden från S&S och knapparna från Snapsource. (Börjar det bli tjatigt?)


Maskerad på dagis

Barnen på dagis lyckades tjata till sig en maskerad eftersom det inte blev något på Halloween. Och inte ville dottern vara prinsessa eller Pippi inte (de enda dräkter vi har). Nej, katt skulle det vara. Så det var bara att bita i det sura äpplet och försöka sno ihop en kattdräkt. Jag tog skit-velouren från Jysk som jag köpte för ett par år sedan bara för att den var så billig. En tunn, sladdrig syntethistoria som knappt gick att hållas med. Sydde ett par muddbyxor med svans och en tröja med en applikation fram. Öronen satte jag fast med ståltråd i ett diadem.
Lite färg i ansiktet och voilá, katten är klar!

torsdag 4 december 2008

Nya färgade ugglor


Tänk att det kan vara så roligt att färga tyg. Den här gången provade jag Nitor textilfärg och det blev inte alls så stelt som det blev när jag färgade med Herdins. Den rosa blev jag väldigt nöjd med (och stora dottern också) men den orangea blev alldeles för stark.