tisdag 22 mars 2011

Flera klänningar

Stora tjejan, som inte vill ha de allra barnsligaste tygerna, fick en klänning i det här swettistyget från Jofotex. Här gjorde jag en vanlig enkel modell utan puffärm och rynk.



Ytterligare en puffärms-klänning till lillskrutt. När alla maskiner redan är framsläpade (till sambons stora förtret) går det undan.



lördag 19 mars 2011

In case of emergency

Min sambo är deltidsbrandman. Det innebär att han, när han har jour, ska infinna sig i brandbilen inom 5 minuter efter att sökaren piper. Oftast är jag hos barnen under den tiden han har jour men det händer att jag är på tex jobbet. Sambon fick ett tips av en kvinnlig kollega att ha en "larmpåse". Den ska innehålla något som barnen kan sysselsätta sig med tills dess att en annan vuxen kommer hem till dem. För vår del rör det sig om några minuter. Vi tänkte att den skulle innehålla tex ett pussel eller spel. Vi har sagt till barnen att de absolut inte får titta i den förrän "larmet går". Om det någonsin gör det när jag inte är på plats. Men jag misstänker att de kommer tjuvkika så fort tillfälle ges. :-)




Med längtan till sommaren

Som jag skrivit tidigare så är det inte helt lätt att hitta något passande tyg till 7-åringen. De flesta tyger jag har är ju kanske mer passande till små barn. Men det röda molntyget från JnyDesign tyckte hon själv var bra. Då det fick bli en klänning till henne i det tyget. Jag har använt mig av mönster nr 2 i Ottobre 3 2008 för att göra halsringningen och ärmarna. Sedan har jag bara förlängt det till lagom längd.



Jag provade att kapa av klänningen och bryta av med enfärgat tyg. Det blev väl rätt bra det också. Kan inte riktigt bestämma mig för om det var finast så eller utan.


Det är inte alla gånger som modellen är glad. Här har hon tröttnat på att prova kläder och posera. "-Men maaaamma, inte nu igeeeen!"

Sommarset

Även om sommaren känns långt borta så kommer den tids nog. Så när jag äntligen tog mig tid att sätta mig vid maskinerna (pga sjuka barn fanns det plötsligt ganska gott om just tid) så var det ju lämpligt att sno ihop några sommarplagg till 4-åringen.


Det märks att hon har vant sig vid att posera i hemsydda kläder. Så fort jag plockar fram kameran så springer hon iväg till toadörren där vi brukar ta bilderna.


Topparna ovan är sydda efter mönster nr 2 i Ottobre nr3 2008. Kjolen sydde jag på frihand.
Det gula elefanttyget kommer från Znok och det rosa fordonstyget från JnyDesign.


7-åringen är inte så värst förtjust i de lite barnsligare tygerna så det är svårt att få ihop något till henne. En snutt randigt från E-slöjd fick bli en kjol till henne.

Mina favoritbyxor

Jag gillar verkligen de här byxorna. De är praktiska, sköna och lite tuffa. De är fodrade med flanell och vändsydda så det inte ska finnas några skavande sömmar. Inte för att jag tror att de skaver iallafall men men...