tisdag 14 oktober 2008

Velourpremiär

För ett tag sedan köpte jag några velourstuvar på Tygvaruhuset och nu har jag äntligen kommit mig för att göra något av det. Det är första gången jag syr i velour och jag har nu lärt mig två saker. 1: Velour är inte lika stretchigt som trikå. 2: Kanterna krullar sig. Rätt irriterande faktiskt. Det blev i alla fall ett par muddisar i en förlängt storlek 86 och en tröja i storlek 92.


Som synes var förlängningen totalt bortkastad. Dessutom blev muddarna för stora så jag fick klippa av byxorna en bit och förminska muddarna. Som jag skrev tidigare så är inte velour lika stretchigt som trikå så halsen blev supertrång. Det stackars barnet fick uppleva utdrivningsskedet på nytt när tröjan skulle på. Och sen ytterligare en gång fast baklänges då tröjan skulle av. Jag klippte bort mudden och gjorde en v-ringad hals istället. Det blev inte jättebra men det får duga. Nu återstår bara att se om allt passar.

3 kommentarer:

Jonas sa...

Detdär med utdrivningsskedet gav mig kvällens skratt, tack för det!

/anna-karin (som inte lyckas publicera kommentaren under mitt eget namn! :-( )

Hello sa...

Härlig färgkombo!

Du ger väl velouren en till chans? Det är väldigt stor skillnad på velour och velour - båda vad gäller stretch och krull.

F . A . E sa...

Väldigt fint velourset, synd att det inte blev så bra som du hade tänkt. Ge inte upp på velouren bara, härlig när man lärt sig.