måndag 15 juni 2009

Campingdags för dockorna!

I "sytråden" sprang jag på adressen till en mönsterförsäljare, Wollyonline, som inriktat sig på dockmönster. Där hittade jag det här roliga tältet och tyckte det kunde vara en rolig utmaning. Har tröttnat lite på barnkläder och behöver något annat att bita i. Dessutom skulle overlocken på spa och därmed får barnkläderna vänta. För att göra det hela lite färgglatt valde jag en salig blandning av tyger. Något som jag nog ångrar lite nu. Jag borde kanske ha gjort dörrarna i samma tyg som sidorna och baksidan.
Storleken på tältet är 55x55 cm.


Dörrarna stängs med dragkedjor och hålls öppna med knytband.

Innerdörrarna har myggnät som stängs med knytband. Det ser lite rörigt ut och det är nog lite svårt för barnen att knyta. Ska fundera ut en annan lösning.


Även fönstren har myggnät och gardinerna hålls uppe med knytband.
Det blå och gröna tyget är ett fynd från någon postorderfirma. Minns inte vilken. Ellos tror jag. Det rosa med månar är från stoff och stils rea, det gröna med flodhästar från Ikea och det rosa med blommor från Tygvaruhuset.
Tältpinnarna och myggnätet kommer från bauhaus.


2 kommentarer:

Amandha på AMDA design sa...

Jätte fint tält =) För att underlätta för barnen kan du ju sätta kardborre på knytbanden så kan de lätt stänga och öppna.

Kaja sa...

Helt underbart!