onsdag 25 juni 2008

Ugglorna har färgat fjädrarna!

Även jag föll för att färga ugglorna i glada färger. Och visst blev dom fina! Det blev blå ugglor på röd botten, röda ugglor på blå botten och så min favorit, bruna ugglor på grön botten. Den röda blev lite för orange trots att jag bara färgade 600 gram. Den borde blivit riktigt röd.
8 kommentarer:

Stratus sa...

Snygga gröna ugglor. Vad använde du för färg för att få den. Jag såg en i butiken som hette olivgrön, kan det ha varit den?

M.Y Design sa...

Gillade också den gröna, älskar grönt!

Bumblebee sa...

Japp, olivgrön är det. Vill redan ha mera trots att jag inte använt något av tyget ännu. :-)

[ LiEmEl ] sa...

totalt underbara färger älskar den gröna färgen du fått, svårt o hita gröna färger tycker jag... vilket märke anv du dej av?

Bumblebee sa...

Märket är herdins och färgen olivgrön. Jag färgade ca 600 gram och då blev det så fint.

Happy Hippo sa...

JAg färgade 1,4 kg blandade tyger med Herdins olivgrönt o det blev mycket mörkare :-( Tog du inte hela förpackningnen? Ja hade velat ha ljusare o det var därför jag tog så mkt tyg.

Bumblebee sa...

Vad konstigt! Jo jag tog hela förpackningen och körde på 60 grader. Efter det körde jag en dagligtvätt 40 grader.
Har du problem att sy i ditt tyg? Som jag skrivit tidigare klarar mina maskiner knappt att komma igenom. Håller nu på att tvätta om tygerna för att se om det blir nån skillnad.

Happy Hippo sa...

Jag har faktiskt inte sytt av det ännu. Jag färgade tidigare i veckan o har haft fullt upp med annat sen dess. Jag återkommer när jag har provat.