tisdag 8 september 2009

För eget bruk

Lillskrutt växer så det knakar och vissa kläder är historia.


Till exempel långärmade tröjor. I och med blöjavvänjning är bodies ett minne blott och utan dessa blev det inte mycket kvar.
Denna tröja har ärmar och applikation i en randig jersey från sewbaby. Det lila tyget tror jag kommer från "Trikå-Eva".
Jag irriterar mig på att övermataren gör spår efter sig. Det syns runt applikationen men det försvinner efter första tvätten.
Tröjan blev lite för lång pga att lata jag inte orkade fålla utan dängde dit ett kantband istället. Glömde klippa bort sömsmånen innan.


Även pyjamasarna har gjort sitt och de som finns kvar är kortbenta och ärmlösa och ger inte mycket värme i höstmörkret.
Att tyget kommer från JnyDesign behöver knappast nämnas.
Och att jag är en sopa på halsmuddar behöver knappast inte heller nämnas. Det blir alltid asfult, så är det bara.
Men tösen är tacksam och klagar inte.

3 kommentarer:

Katarina sa...

Visst är det lite som ett lotteri att sy i halsmuddar - iband blir det kanon och ibland blir det bara fel! Själv tar jag lätt för lång muddvävsbit och då blir inte resulatet så bra. Meedom& Meedom har en bra tabell (som jag borde lära mig att titta i oftare) för hur mycket muddremsa som är lagom i olika storlekar, i alla fall upp till 98. Hur gör du då du syr ihop ändarna på halsmuddremsan? Rakt av eller syr du in, typ timglasform (om du är med på vad jag menar?)? Syr man in på det viset gör det ju att mudden lättare lägger sig platt och inte står ut vilket såg ut att vara "problemet" på molntröjan. Stickningen gör också att den lättare ligger snyggt.

Hello sa...

A och O vid halsmudd är ju längden - jag tycker det ser ut som att den är för lång. En bra tumregel som jag tycker funkar är att göra halsmudden 25% kortare än halsringningen. Meedom och Meedoms lista grundar sig ju på att det ska passa till deras mönster. Nu är det ju oftast inte så stora variationer i halsringningen, men jag mäter alltid och tar bort 25%, dvs är halröppningen 40 cm blir muddremsan 30. Sen finns det ibland muddväv som töjer sig mer än de flesta andra, så kan man få göra om i alla fall, men det har bara hänt mig två gånger - ena gången med en bit mudd från Jofotex och andra med en bit mudd av okänt märke från Blötbergsboden.

Lycka till nästa gång!

Och jag tycker ärmarna ser alldeles lagom ut. Jag tycker det är mysigt när de pösar sig lite när de är nya.

Monica Therese sa...

Supersøt pysj!!!