lördag 23 januari 2010

Hur får man bort veck på vaxduk?

På all vaxduk jag köpt från Stoff och Stil är det massor med hårda veck. Jag har försökt att stryka bort dem men det som händer är att den blir tunn och sladdrig och lite bubblig. på bilden nedan ser man skillnaden. Den nedre halvan har jag strukit på, inte den övre. Jag strök på ettan med en handduk mellan, utan ånga. Provade först att spruta på lite vatten och sedan utan vatten. Samma resultat.
Hur katten ska man göra? Jag kan kasta all vaxduk om jag inte får bort vecken eftersom de är med ca 2 dm mellanrum.


6 kommentarer:

Linda sa...

men försvinner inte vecken efter ett tag då? lägg den på bordet nån veckor eller nåt. Men jag hoppas nån annan kommer med bra tips för nog är det galet irriterande!

Husfrun på landet sa...

Jag har köpt samma vaxduk och hade också fula veck, men dom försvann när den fick ligga plant ett tag.

Maria sa...

Strök du från baksidan? Jag tror det går bättre då, ingen ånga inget vatten. Lakan emellan.

Therese sa...

Testa att lägga den i badkaret med riktigt varmt vatten. Annars testa att rulla upp den på en bred rulle! Själv har jag min vaxduk upprullad på en sådan rulle. Bad att få en överbliven rulle från JYSK när de hade en tom i vaxdukshyllan =)..

Tre små stjärnor (fd Yrväder/Sockertopp) sa...

Kontakta SoS och hör vad de säger. Kanske läge att reklamera. Det borde man kunna göra om de inte informerat om att de viker duken och hur man får bort vecken. Lycka till.

Anonym sa...

Jag har också köpt den vaxduken och blev jättebesviken på vecken, skickade faktiskt ett mejl till S&S och klagade. Det blev ju lite extra jobbigt när det va så tätt mellan vecken och dessutom väldigt snett, hade det varit en halvmeter så hade det varit mer okej...

Jag försökte mig också på alla möjliga sätt för att få dem släta, men tyckte inte att något fungerade speciellt bra. Till slut rullade jag upp dem på rullar (tomma vaxduksrullar från Willys) och ställde ut dem i värmen på balkongen (det va i slutet på sommaren) och det blev bättre, men jag är inte helt nöjd...

Tar gärna emot tips om du kommer på något bra sätt!

//Emma