fredag 7 november 2008

Massproduktion


Jag har alltid varit emot att göra många plagg på en gång bara för att det ska gå fort. Jag tycker bättre om att göra ett plagg eller ett set klart från början till slut. Men så imponeras jag av dem som syr drösvis med plagg samtidigt som de sköter hushåll och barn. Så jag tänkte att jag gör ett försök att vara riktigt produktiv. Jag började med att klippa ut alla delar. Sedan sydde jag så mycket jag kunde på coverpron, kantbanden på bodysarnas hals och ärmslut. Sen overlockade jag så mycket jag kunde. Sen coverpron igen. Den vanliga hushållsmaskinen används nuför tiden nästan bara till namnbanden och storlekslapparna. Till sist fick jag förpassa mig in i tvättstugan och banka knappar för glatta livet. Det blev 6 plagg och det tog en hel evighet känns det som. Tror inte jag tjänade många minuter på att göra på detta viset. Och tråkigt som bara den var det. Jag blev ju aldrig klar med nåt! Men nu, efter många många dagar, eller är det veckor, är de klara och redo att presenteras här i bloggen.

Först ut en body som kommer passa utmärkt i påsk. Färgerna var väl inte så lyckade kanske.Både det gula och lila tyget kommer från Trikå-Eva. Tryckknapparna på samtliga plagg från snapsource. Mönstret från Ottobre nr 5/2006.

Även detta tyg är från Trikå-Eva och mönstret samma som ovan.

Detta tyg vann jag på Tradera men kommer från mjukatyger.se. Kantbandet är trikå från Jofotex.

Det här setet ska min kusins dotter få i julklapp. Hon är en ganska lång flicka men ottobres mönster är ju som bekant gigantiska så jag valde en storlek 98. För att piffa till de enfärgade tightsen sydde jag dit ett par applikationer i samma tyg som tunikan. Tunikan var betydligt längre från början men jag sabbade fållningen så det gick bort ett par cm.

Jag älskar de bruna ugglorna. Helst ihop med bruna kantband. Med matchande tights kan det inte bli bättre.Jag valde ut en t-shirt ur en Ottobre som jag förlängde och satte långa ärmar på.

3 kommentarer:

Helena sa...

Jättefint alltihop! Jag gillar också de bruna ugglorna. Det ska nog bli något sytt i helgen av det tyget igen.

PajaS sa...

Superfina! Håller med, det är roligare att sy plaggen i lugn o ro och ge dem lite kärlek!

Mysebo sa...

så fin uggletröja!