tisdag 17 februari 2009

Flodhästar till barnen

Stora tjejen blev väldigt förtjust i de röda (orangea?) flodhästarna och hon tyckte mycket om sin nya tröja. Först... Sen sa hon att den var trådig inuti! :-)
Jag kunde dock inte hitta en endaste tråd...
Den lilla har inte så mycket talan så hon fick en likadan tröja fast i min favorit bland flodisarna, den gröna.
Jag tänkte att jag skulle utmana min inte så superbra coverpro lite så jag stickade ner sömmarna med avig täcksöm. Det blev hyfsat. Den högra tråden blev lite lös och det blev ingen skillnad hur jag än ändrade inställningar. På den gröna blev det hoppstygn vid varje skarv. Inte på den röda. Fixade till det med den vanliga maskinen.
Sedan jag slutade sätta namnlappen i nacken har jag saknar något att hänga tröjorna i. Det problemet löste sig när jag hittade de gulliga banden på Stoff & Stil med texten "Made by my mommy". Fånigt kanske men jag tyckte det var sött.
Jag blir lite knas på ottobres mönster. Den röda är storlek 104 och den motsvarar storlek 110 ungefär. Jag begriper inte vad dom ritar sina mönster efter. Ska försöka knåpa ihop egna mönster så vet man att de passar.

Lilltjejen fick även ett par ganska väl matchande muddisar i Jofotex härliga gröna velour.

5 kommentarer:

Äppel Päppel sa...

Så fint! Håller med om Ottobres knasiga storlekar! Ofta väldigt stora!

IRMa sa...

Det gröna setet blev jättesnyggt.

Tycker att Ottobres storlekar funkar ok, förutom att de är lite breda men man måste tänka lite annorlunda. Ex storlek 104 passar från cl104 och inte till cl 104 som kläderna man köper i affären.

LinSar sa...

Dunder snygga set du gjort

Kaja sa...

Jättefint med att kombinera svarta ärmar och flodisar. Tycker att det blir lite för mycket med BARA flodisar på en hel tröja!

Busiga ungar sa...

Hej. Jag har också haft jätteproblem med ottobres mönster. Skulle sy en till minsta killen som normalt har 98, vis av erfarenhet sydde jag i storlek 92. Den kunde min mellan kille ha och han har storlek 104-110 i vanliga fall. Sydde en med omlottaxlar från babysidorna i stl 86 och den satt perfekt på minsta killen. Lite tråkigt tycker jag.