lördag 14 mars 2009

Till en liten kille

Det här setet ska få flytta hem till en 3 månader gammal kille vid namn Adam. Mamman hade önskemål om camoflagebyxor och att namnet skulle vara i camo. Annars fick jag fria händer. Valde en brun interlock från Jofotex till bodyn. Då jag inte har någon brun mudd i exakt samma bruna nyans valde jag en benvit mudd till byxorna. Camon är från mjuka tyger och mudden från stoff & stil.


Samma pojke tänkte jag skulle få agera provdocka/försökskanin till ett par plagg jag sytt. Har inte själv någon bebis att prova på så man får lov att utnyttja de som finns i ens omgivning.
Tyvärr var min "kära" coverpro på ett uselt humör och dummade sig hela tiden så sömnaden är under all kritik. (Det var bara bodyn som faktiskt blev bra) Det blev hoppstygn hela tiden. Den gillar inte när man töjer tyget som jag ju var tvungen att göra när jag sydde resåren. Borde ha använt den vanliga maskinen istället.

Sovpåsen är sydd utifrån ett vanligt tröjmönster. Förlängde och breddade lite på en höft. Jag misstänker att den blir lite väl lång men det får lilla Adam tala om isåfall. Även här visade coverpron sin sämsta sida. Det blev hoppstygn över alla overlocksömmar som jag fick laga med den vanliga maskinen. Det är väldigt tråkigt att cp:n är så opålitlig. Ena dan blir det skitsnyggt och nästa dag rena katastrofen.
Jag har äntligen lyckats få till det med bandkantaren så kantband blir näst intill perfekt. Nu återstår att kunna sy avig täcksöm utan hoppstygn. Är det att önska för mycket månne?

2 kommentarer:

Marie Frost sa...

Setet var urläckert! Och det blå tyget till sovpåsen, såååå snyggt! Vart är det ifrån?

KroKKoFin sa...

Häftig body. Ser nästan ut som att bokstäverna är av silver :-). Lite glammigt. Men sen såg jag ju att det var kamoflage. Häftigt!