måndag 23 mars 2009

Varför gör jag på detta viset?

En gång för ganska länge sedan tänkte jag att nu jäklar ska jag vara effektiv. Så jag klippte en hel hög och sydde med en maskin på alla plagg och sedan nästa osv. Fy vad det var trist. Jag blev ju aldrig färdig kändes det som. Då tänkte jag att det gör jag aldrig om. Jag syr för att det är roligt. Inte för att jag ska sy så mycket som möjligt på kortast möjliga tid. MEN det glömde jag tydligen för nu har jag gjort det igen. Fem tröjor och fem byxor blev tillklippta på samma gång. Sedan overlockade jag alla och sedan sydde täcksömmar och fållar på alla. Till sist en halv miljard lappar på samtliga plagg. Och tro det eller ej men det var nästan precis lika trist som förra gången. Enda skillnaden är att denna gång är plaggen till mina egna barn, inte andras.

Först ut är två (fast bara en på bild) tröjor i randig trikå från Trikå-Eva. En av den fick halsmudden nedstickad med kedjesöm och den andra med tvillingsöm. Coverpron uppförde sig precis lika puckat som vanligt och sömmarna blev under all kritik. Hade plaggen varit till försäljning hade jag slängt dem åt skogen men nu får det vara. För att slippa bekymra mig så mycket för ärmlängden gjorde jag det enkelt för mig och satte dit muddar. Både snyggt och praktiskt.


Sedan blev det en röd (orange?)...

...och en gul flodhästtröja. På dessa valde jag trippelsömmen och de blev väl hyfsade förutom de obligatoriska hoppstygnen. Funderar på att maila janome men tvivlar på att de svarar.

Jag tror det här tyget kommer från Trikå-Eva men är inte helt säker. Det är mycket tunnare än det blårandiga.

En trave muddisar till. Som om inte dottern har så det räcker. Lyckliga barn som har en mamma med all denna fantasi! :-) De svarta är sweatshirttyg och de blå velour från Stoff och Stil. Den orangea velouren är från Jofotex. Alla mudd från Stoff och Stil som vanligt.


Den här fina velouren köpte AMDA på Andersson & Hjalmarsson. Flickorna fick varsitt par. Till stora tjejen kompletterade jag mudden med ett snöre. Här tog tyvärr den svarta mudden slut så ett av paren fick nån konstig röd mudd. Den är jättestum så jag tvivlar på att de kommer stanna uppe.

Medans jag satt i godan ro och sydde fast alla lappar kom jag att lägga märke till något. Jag köpte för en tid sedan en rulle band från Stoff och stil där det stog "Gjord av min mamma" fast på engelska. Himla gulligt tyckte jag och bra eftersom jag saknar en hank till att
hänga upp plaggen i.
Men "Made by my mummy" betyder väl ändå inte "gjord av min mamma" utan "Gjord av min mumie"!!! :-) Jag hoppas verkligen att jag har fel annars är det dags att börja sprätta.

8 kommentarer:

Pumla sa...

Jag skulle nog gissa på att det betyder "gjord av min mamma". Mumie låter ju läbbigt..

Doris_Assar sa...

Hihi.. skrattar åt din "massproduktion", jag känner igen mig PRECIS. Fast jag gör många saker parallellt i alla fall, det blir ju mindre trådbyten osv. Även om det tar TID innan ngt blir klart ;-)

Marie Frost sa...

Jodå, det betyder allt mumie, men det betyder mamma också. Man får hoppas att den som läser på banden inser vilket som texten avser! ;)

Fina kläder var det i alla fall, även om de inte var roliga att sy i massproduktion.

Busiga ungar sa...

Hej...Oj, måste kolla den stavningen. Jag har själv dom lapparna. Inte isydda i så många kläder tack och lov...om det nu betyder mumie...

Jes sa...

Oj va kläder, och så fina :). Ja det är inte så roligt när det blir "industri" produktion

E-korren sa...

Lugn, det betyder mamma också. Med brittisk stavning (där skriver man ju också "mum"). Vi ser oftare "mommy" (amerikanska stavningen, jämför "mom"), men båda är lika rätt. :-) Inte behöver du sprätta.

Håller med dig helt vad gäller massproduktion. Jag håller på med en evighetshög med dockkläder, där jag ville utnyttja alla mindre tygbitar jag hade kvar till max. Men totalt sett blev det en väldans hög, och jag är inte färdig med den på ett bra tag än.

Karin sa...

Fast efter massproduktion kan man ju lätt känna sig ungefär lika pigg och fräsch som en mumie... :-D

Johanna sa...

hahaha.. Sprätta inte Åsa. Det står gjord av mamma i det här fallet.
Den vit/röd randiga tröjan var skitsnygg! Hoppas jag får se Indra eller Tilde i den snart.. KRAM