måndag 30 november 2009

Byxor till stora och små

Lillan börjar (äntligen) växa ur alla tvåtusen muddbyxor som hon fått under min karriär som hobbysömmerska. Så nu var det läge att fylla ut förrådet lite. :-) Jag älskar fortfarande muddisar och tycker det är det absolut bästa plagget på små barn. Och så går de ju att göra i hur många varianter som helst. Det vänstra paret ovan är sydda i en kraftig bomullsväv inköpt på Tygvaruhusets 70-procentiga utförsäljning. Det högra är ett kamouflagetyg med broderade blommor på från MG. Dessa är fodrade med en tunn trikå.


Det här manchestertyget kommer även det från Tygvaruhuset. Dock var det bara 30 % vid det tillfället. Jag tyckte det var vansinnigt snyggt när jag köpte det men jag vet inte om det gjorde sig som byxor. Kanske passar det bättre på en fotölj...

Lillan är lätt att sy till. Hon blir glad för allt och ställer oftast inga krav. Det gör där emot 6-åringen. Hon ville absolut inte ha byxor i det ljusa kamoflagetyget. Det var alldeles för fult. Hon valde grå sweatshirttyg och skulle ha färgglada sicksackband på sidorna. Hon har själv valt färgerna och bestämt vilken plats de ska ha. Personligen tycker jag det vart inte-så-värst-fint, dvs asfult, men vad gör man inte för barnen? Jag tänkte att hon skulle slippa muddar i bensluten så där satte jag resår istället. Jag fick den smarta idén i Gekkos blogg att man skulle ånga resåren när man sytt dit dem så återfår de sin elastisitet. Det var som trolleri. Man kunde se hur resåren drog ihop sig igen när man höll strykjärnet över. I midjan är det nästan ett måste med mudd för min spinkiga lilla tjej. Jag hade ingen grå så det fick duga med svart.1 kommentar:

Busiga ungar sa...

Tycker att dom randig byxorna blev toppen....Bra att du la på längden istället för på bredden tycker jag.